supraveghere video

Sistem de supraveghere video la locul de muncă – oare care sunt beneficiile? Fie că ai o afacere mică, medie sau una deja cunoscută, soluțiile de siguranță trebuie avute în vedere întrucât ar putea să îți ofere mai mult decât beneficiile deja cunoscute. Montarea unui sistem de supraveghere video la locul de muncă, pornind de la clinici medicale, la magazine mici sau la restaurante ori chiar în birouri ar putea însemna la un moment dat mai bună productivitate la locul de muncă. Spre deosebire de tot ceea ce se întâmpla acum ceva vreme, atunci când un simplu sistem de alarmă era poate soluția optimă și singura pentru a asigura buna funcționalitate a unei afaceri, în ultima perioadă tot mai mulți pun accentul pe instalarea sistemelor de supraveghere video, astfel că devine din ce în ce o practică nelipsită din mai toate birourile și întreprinderile.

supraveghere video

Supraveghere video – de la plusuri la minusuri

Atunci când vorbim despre supraveghere video, ATO Protection consideră că business-ul are numai de câștigat. Iată de ce:

  1. Previne furturile și oferă dovezi clare în cazul unei infracțiuni

Un sistem de supraveghere video nu numai că oferă probe în cazul unui furt, dar mai ales contribuie la descurajarea infractorilor să nu mai comită astfel de fraude. Furturile și actele de vandalism sunt din ce în ce mai prezente în societatea în care ne aflăm. Astfel, montarea unui sistem de supraveghere video ar putea ține la distanță răufăcătorii, și astfel compania să fie ferită de pierderi. Ne vine sau nu să credem, prin montarea unui sistem de supraveghere video am putea ține la distanță până și acele fapte nedorite făcute chiar de către angajați. Pornind de la simple discuții în contradictoriu cu clienții și până la furturi comise de persoane din interiorul companiei, toate acestea ar putea fi evitate prin montarea unui astfel de sistem de supraveghere video, oferind dovezi ce pot fi îndreptate spre răuvoitori.

  • Creșterea productivității la locul de muncă

Monitorizarea spațiului de lucru determină creșterea productivității muncii și asta pentru că angajații se simt controlați sau supravegheați de persoane din board-ul companiei. Să ne imaginăm că lucrăm într-o companie ce nu beneficiază de sistem de supraveghere video. Mai mult ca sigur vom fi mai relaxați și nu vom lucra sub „ presiunea” că putem fi văzuți. De aceea, de multe ori timpul petrecut la locul de muncă pare să nu ajungă deloc pentru îndeplinirea tuturor sarcinilor. Să ne imaginăm și situația contrară atunci când într-un colț al biroului în care te afli se află o cameră de supraveghere. Îți va fi oarecum teamă să petreci momente pe diferite rețele de socializare, să ieși din birou fără motiv, în afara pauzelor de lucru, să petreci timp la discuții cu toți ceilalți colegi, cu excepția celor pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu. Și asta pentru că te simți supravegheat. Nu știi niciodată dacă în partea cealaltă a camerei se află sau nu ochiul angajatorului. Cu alte cuvinte, prin montarea unui sistem de supraveghere video randamentul la locul de muncă crește și asta pentru că vom fi mai focusați pe sarcinile de lucru și nu vom mai pierde deloc vremea făcând cu totul și cu totul altceva.

Cu toate acestea, montarea unui sistem de supraveghere video nu înseamnă o atmosferă încărcată la locul de muncă sau stres adus în plus angajaților de bună credință. Pentru un angajator supravegherea video ar putea fi importantă pentru a analiza modul și mediul de lucru, dar și pentru a aplica acele politici de lucru la locul de muncă, necesare în companie.

  • Mediu sigur pentru clienți

Un sistem de supraveghere video înseamnă și un mediu sigur pentru clienți. Toți cei ce vor pătrunde în interiorul companiei tale, fie pentru a cumpăra ceva, fie pentru a beneficia de un anumit serviciu se vor simți protejați. O cameră montată într-un anumit loc înseamnă mai multă încredere pentru clienți. Fie că este vorba despre un salon de cosmetică, fie de un magazin, clienții vor pătrunde cu mult mai multă încredere în interior și vă vor solicita serviciile. Pentru un antreprenor, un sistem de supraveghere video ar putea însemna și o analiza a comportamentului clienților, astfel că ar putea adopta acele politici necesare pentru a îmbunătăți serviciile. Un exemplu în acest sens este observarea comportamentului unui client în momentul în care plasezi o anumită reclamă. Vei vedea dacă aceasta este bine așezată, dacă clienții reacționează sau nu și dacă cumpără.

  • Probe pentru anumite incidente neplăcute apărute la locul de muncă

Nimănui nu îi place să treacă prin anumite episoade neplăcute la locul de muncă. Fie că este vorba despre un accident de muncă, fie de o dispută între angajați, un sistem de supraveghere video ar putea oferi acele probe necesare pentru a observa ceea ce s-a întâmplat în realitate. Discuțiile dintre angajați, mai ales dintre cei aflați în conflict ar putea fi lungi și interminabile și de aceea fără ajutorul unui sistem de supraveghere video nu vei putea înțelege la fel de bine de ce s-a ajuns aici. De asemenea, în cazul unui accident de muncă ai putea analiza mai apoi, în liniște modul în care s-au încălcat anumite lucruri în interiorul companiei tale și astfel se vor găsi cele mai bune soluții pentru ca situația să nu se mai repete.

  • Mai puțin personal

Business înseamnă atenție la cheltuieli, astfel că dacă există soluții care să te ajute să reduci personalul, așa cum este cazul montării unui sistem de supraveghere video, poate că ar fi bine să îți îndrepți atenția spre acest punct. De exemplu, dacă deții un depozit de mari dimensiuni sau o fabrică vei avea nevoie de un număr mare de angajați care să asigure paza suprafeței. Un sistem de supraveghere video odată montat va reduce din necesarul de angajați și va oferi aceleași performanțe, ba chiar unele mult mai înalte.

Minusurile unui sistem de supraveghere video

Montarea unui sistem de supraveghere video ar putea determina mai mult stres pentru angajații obișnuiți să „fenteze” regulile interne ale companiei.

Mulți dintre aceștia consideră că dreptul la intimitate le este lezat. Cu toate acestea, montarea sistemului de supraveghere nu se face în băi și vestiare și nici în locuri care să le încalce intimitatea angajaților. Dacă ai nevoie de montarea unui sistem de supraveghere, poți apela cu încredere la Ato Protection.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *