Avantajele unui sistem de supraveghere montat fie acasă, fie la birou sunt de la sine înțelese. Acesta ne oferă siguranța de care avem nevoie oriunde ne-am afla. Pe de altă parte, ne oferă o bună protecție asupra bunurilor care ne aparțin și asta pentru că chiar și atunci când suntem plecați în concediu reușim să avem imaginea a ceea ce se întâmplă acasă sau la birou.

Montarea unui sistem de supraveghere cu ajutorul ATO PROTECTION reprezintă una dintre cele mai bune soluții și asta pentru că oferă numeroase avantaje comparativ cu toate celelalte măsuri de securitate cu care am fost obișnuiți până nu de mult. Interfoanele montate la intrarea în locuință, serviciul de pază umană, angajarea unor persoane în propria companie pentru a avea grijă de bunurile noastre – toate acestea înseamnă costuri în plus și uneori soluții nu atât de avantajoase precum ar fi un sistem de supraveghere video montat eficient. Ato Protection înseamnă o echipă de experți gata să te sprijine și să îți ofere toate acele detalii de care ai nevoie în așa fel încât locuința ta să fie cât mai sigură.

Iată mai jos zece avantaje ale montării unui sistem de supraveghere video atât acasă, cât și la serviciu:

1. Probe pentru autorități

Nu de puține ori am putea deveni victimele unor răufăcători. Cu toate acestea, pentru a demonstra că bunurile noastre au fost furate sau distruse trebuie să facem dovada cu ajutorul unor probe. În caz contrar, autoritățile competente vor trebui să identifice chiar ele pe cei care au pătruns în interiorul locuinței sau business-ului nostru. Uitându-ne la statisticile de la nivel național cu privire la numărul dosarelor cu autori necunoscuți, poate că ar fi bine să ne îndreptăm atenția spre montarea unui sistem de supraveghere video care să le ofere autorităților câteva indicii cu privire la cei care au realizat fapta. Cu alte cuvinte, un sistem de supraveghere video ar putea însemna o mai bună protecție, dar mai ales probe pentru autorități.

2. Alertarea organelor de poliție

Chiar dacă ne gândim la un sistem de supraveghere ca fiind o cameră video montată într-un colț din locuință sau de la birou, în realitate un sistem de supraveghere modern ar putea însemna mult mai mult de atât și asta pentru că pot fi anunțate organele de poliție în cazul în care se observă pătrunderea unor infractori în interiorul sediul nostru sau la noi acasă. Așadar, infractorii ar putea fi ezita să facă o astfel de intruziune. Senzorii și camerele bine poziționate în anumite colțuri din cameră ar putea determina recunoașterea unei intrări neautorizate în interiorul acestea și astfel ar putea alerta organele de ordine, descurajând astfel răufăcătorii să mai rămână în interiorul locuinței sau al sediului business-ului nostru.

3. Păstrarea unor înregistrări

Pentru anumite companii, un sistem de supraveghere video ar putea deveni probă pentru a demonstra o anumită activitate sau un anumit eveniment desfășurat la locul de muncă. Ca atare, un sistem de supraveghere video nu înseamnă doar siguranță, ci și date bine păstrate ce pot fi observate și accesate ori de câte ori este nevoie.

4. Descurajarea răufăcătorilor

Un sistem de supraveghere video ar putea însemna descurajarea răufăcătorilor. Ori de câte ori locuința sau sediul de firmă este avertizat ca având în sistem de supraveghere video, munca infractorilor devine mai mare și asta pentru că trebuie să se ferească de unghiurile de filmare ale camerelor. Începând cu montarea acestor sisteme de supraveghere video, s-a observat din datele Inspectoratului General al Poliției Române că numărul infracțiunilor de acest tip s-a diminuat. Ar putea fi explicat totul prin faptul că un infractor ar trebui să se pregătească pentru astfel de noi obstacole și astfel și-ar putea reconsidera fapta pe care urmează să o comită. Ori de câte ori o cameră este montată în exteriorul clădirii mai mult ca sigur apare și întrebarea venită din partea infractorilor și anume câte camere se află în interiorul acesteia. Acest lucru i-ar putea descuraja.

5. Plăți mici făcute la asigurare

Iată un alt lucru de care este bine să ținem cont atunci când montăm un sistem de supraveghere video acasă sau la serviciu. Dacă le vom arăta asiguratorilor că avem montate astfel de camere de supraveghere video, cu siguranță prețurile polițelor de asigurare vor fi mult mai mici și asta pentru că aceștia consideră că supravegherea video reprezintă un element în plus pentru siguranța locuinței.

6. Protecția persoanelor

Dincolo de bunurile aflate în interior, un sistem de supraveghere video ar putea oferi o bună protecție persoanelor aflate în interior. Ca atare, fie că este vorba despre membri ai familiei, fie că este vorba despre angajați, toți aceștia vor fi mai bine protejați și se vor afla în siguranță, indiferent de tipul de incident la care ar putea deveni victime.

7. Cheltuieli mai mici cu personalul de securitate

Un sistem de supraveghere video ar putea înlocui cu brio serviciul de pază umană. Dacă deții un depozit cu o suprafață mare, mai mult ca sigur ai nevoie și de personal pentru pază. Prin montarea unor sisteme de supraveghere video performante nu vei avea nevoie de un număr de oameni care să asigure serviciul de pază, ci pur și simplu de câteva persoane care să privească camerele de supraveghere și să anunțe eventuale incidente serviciului de intervenție.

8. Alerte instantanee

 Un sistem de supraveghere video îți oferă acele alerte instantanee, ori de câte ori consideră că ceva este anormal captat pe cameră. În acest fel vei intra în posesia informațiilor și vei putea verifica despre ce este vorba.

9. Randament mai mare la serviciu

Un sistem de supraveghere video montat într-un birou ar putea determina o creștere a productivității muncii și asta pentru că angajații vor petrece mai mult timp, fiind dedicați sarcinilor de serviciu și vor face mai puține pauze, știind că sunt supravegheați.

10. Date despre evoluția companiei și despre relația cu clienții

Un sistem de supraveghere video ar putea să îți ofere acele date despre evoluția companiei, dar și despre relația cu clienții. Mai exact, vei ști chiar de la distanță câți oameni pătrund în magazinul tău, cum reacționează la o anumită reclamă și mai ales care este relația front desk-ului cu clienții.

Dacă ai nevoie de montarea unui sistem de supraveghere, Ato Protection este alături de tine, fiindu-ți un partener de încredere!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *