Deși ar trebui să reprezinte doar o perioadă de bucurie, reuniune cu cei dragi și practicarea diferitelor obiceiuri și tradiții, sărbătoarea Crăciunului este totdată, și una dintre perioadele mult așteptate de către hoți. Persoanele care decid să celebreze aceste momente în afara locuinței proprii, trebuie să știe că sunt anumite aspecte cu privire la securitatea casei, de care trebuie să țină cont.

1. În primul rând, evită postările pe rețelele de socializare, în care faci cunoscut faptul că nu ești acasă, unde ai plecat și în ce perioadă de timp vei lipsi; acest lucru reprezintă practic, o invitație deschisă către hoți. (De asemenea, postările despre obiectele foarte valoroase pe care le deții acasă, pot atrage atenția într-un mod nedorit).

2. Instalează un sistem de supraveghere video sau un sistem de alarmă cu detectori de mișcare și asigură-te că l-ai conectat și pe telefonul mobil astfel încât să fii înștiințat în timp real dacă cineva pătrunde în locuința ta. Poate nu ai aflat până acum, dar unele firme de pază și protecție îți oferă posibilitatea de a încheia un contract de prestări servicii pe termen scurt, astfel încât, sistemul de alarmă/video îți va fi conectat și la dispeceratul lor de monitorizare și tot ei vor trimite un echipaj de intervenție sau vor apela la organele competente, în caz de infracțiuni. Prețul acestui serviciu este unul foarte mic dar liniștea și siguranța pe care ți le oferă, sunt de o valoare inestimabilă.

3. Afișază în locuri cât mai vizibile, indicatoare de avertizare și semnalizare, pentru a înștiința și a descuraja orice tentație de spargere a locuinței.

4. Nu lăsa cheile de la casă în locuri ușor de găsit (sub preș, în ghiveci etc) și nici unei persoane în care nu ai încredere deplină.

Ia în considerare aceste sfaturi dacă hotărăști să pleci de acasă de sărbători și asigură-te că locuința ta va fi la fel de primitoare și când te întorci!

Ramâi în siguranță!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *