Tot mai multe persoane devin interesate de varianta instalării camerelor de luat vederi în scopul instalării unui întreg sistem de supraveghere monitorizată. Fie că ai trecut printr-un eveniment neplăcut pe care îl puteai rezolva cu ajutorul unor dovezi video sau vrei să îți iei măsuri de prevenție, instalarea unui sistem de supraveghere monitorizată este varianta potrivită.

Ce specificații ar trebui să cauți la o cameră de luat vederi

Fie că ai nevoie de supraveghere video la domiciliu, în locul în care îți parchezi mașina sau la locul de muncă, trebuie să ai în vedere câțiva factori foarte importanți. Pentru a putea observa în timp real ce înregistrează sistemul tău de supraveghere, camerele de luat vederi au nevoie de conexiune la internet. Această conexiune se poate face fie prin cablu de internet, fie prin rețea wireless. Pentru a evita situații neplăcute, probleme tehnice cu cablurile de rețea sau mufele acestora, poți opta pentru varianta de cameră video cu conexiune wireless. Astfel, nu-ți vei pune problema cablurilor și a deteriorării acestora în funcție de vreme.

Alte două aspecte foarte importante când vine vorba despre specificațiile camerelor video sunt rezoluția la care acestea înregistrează și numărul de megapixeli. Cu cât aceste două valori sunt mai mari, cu atât calitatea video va fi mai mare. Astfel, poți evita situațiile în care înregistrările sunt neclare și nu poți identifica detalii de interes.

Un alt aspect foarte important este alegerea unor sisteme de supraveghere rezistente la apă și la praf, mai ales dacă ai de gând să le instalezi în exterior. Caută camere de luat vederi care au certificare IP cat mai mare, de preferat IP 67, care se traduce astfel:

●      Prima cifră (în exemplul nostru cifra 6) reprezintă standardul de protecție împotrivă prafului. În acest caz, standardul maxim este chiar 6, acesta reprezentând 100% protecție împotriva prafului

●      A doua cifra (în exemplul nostru cifra 7) reprezintă standardul de protecție împotriva apei. În acest caz, standardul maxim este 8, ce reprezintă protecție completă împotriva scufundării permanente până la 4 metri. Acest indice este inutil pentru noi, de aceea, recomandăm indicele 7.

Alte echipamente de care ai nevoie

Pentru a evita situațiile neplăcute în care înregistrările tale au fost șterse, achiziționează-ți un mediu de stocare cu capacitate mare, astfel încât înregistrarile tale să fie salvate corespunzător și să fie păstrate atât cât este necesar. Sfatul nostru este să te orientezi după hard disk-uri special concepute pentru supraveghere, ce au capacitate de stocare peste 1 TB.

În completarea sistemului tău de supraveghere monitorizată vei avea nevoie de un dispozitiv DVR, termen ce provine din limba engleză: “Digital Video Recorder” și înseamnă dispozitiv de înregistrare digitală. Acest dispozitiv se ocupă cu stocarea înregistrărilor de material video pe care le primește de la camerele de luat vederi. Aceste dispozitive se conectează direct la camere și salvează pe hard disk-ul tău toate înregistrările. Dispozitivele se pot conecta la internet pentru a permite accesul la fișiere de la distanță.

Sursa de alimentare a camerelor de luat vederi este altă componentă de care vei avea nevoie. În general această componentă vine la pachet cu kit-urile de supraveghere. Dacă alegi însă componente individuale, alege o sursă potentă și rezistentă la căderi de tensiune și șocuri electrice.

Funcții opționale, dar importante ale camerelor de luat vederi

Pe lângă specificațiile pe care trebuie să le iei în calcul atunci când achiziționezi camerele de luat vederi, recomandat este să iei în calcul și varianta unor camere cu ceva dotări suplimentare. Dintre acestea, cele mai importante dotări sunt: microfon incorporat (astfel camera va fi capabilă să înregistreze și sunetul) și funcții de înregistrare pe timp de noapte (pentru o claritate video și o luminozitate corespunzătoare pe timp de noapte). Pentru a evita înregistrarea inutilă de material video, poți căuta camere cu senzori de mișcare, astfel încât acestea să înregistreze doar când detectează mișcare.

ATO PROTECTION este alături de tine, oferind servicii de monitorizare și supraveghere video de cea mai bună calitate.

Contează pe noi! Ne poți găsi aici: https://atoprotection.com/contact/

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *