Case inteligente – ce poate fi mai sigur de atât? Dorința de a ne simți în siguranță se încadrează în nevoile noastre de bază. În fiecare an, rata infracționalității a crescut, astfel că numărul de furturi din locuințe se află pe un trend ascendent. Singura soluție: montarea unui sistem de supraveghere, automatizarea locuinței, mai exact găsirea acelor soluții care să țină hoții la distanță. Indiferent de valoarea bunurilor pe care o deținem, casa noastră trebuie să fie locul nostru sigur, căminul unde să beneficiem de cea mai bună protecție, să simțim confortul unei locuințe care ne garantează ținerea la distanță a infractorilor.

Pentru ca locuința ta să facă parte dintre acele case inteligente care să nu fie prădată de infractori este bine să iei în calcul mai multe aspecte:

Identifică zonele vulnerabile ale casei tale

Zonele vulnerabile ale unei locuințe sunt, potrivit specialiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – ușile și ferestrele. Ca atare, hoții pătrund în interior prin aceste puncte, astfel că este indicat să ne asigurăm locuința prin montarea unui sistem de închidere suplimentar și, de ce nu, prin montarea unui sistem de supraveghere care să ne semnaleze pătrunderea în locuința a răufăcătorilor. Pătrunderea prin efracție, pe uși și ferestre,  este un mijloc de operare pentru majoritatea infracțiunilor comise. Fie că vorbim despre geamuri sparte sau despre uși deschise prin intermediul unor șocuri mecanice sau termice – toate acestea sunt aspecte de care trebuie să ții cont, mai ales dacă ne gândim la numărul mare de infracțiuni comise. De aceea, pornind de la achiziționarea unor uși rezistente la șocuri mecanice și termice, montarea unor sisteme de închidere în mai multe puncte, atenția acordată către butucuri, yale, ba chiar și până la achiziția unor chei care să nu permită multiplicarea lor, iată ce înseamnă acele elemente de care să ținem cont ori de câte ori ne dorim o casă sigură.

Un alt lucru bine de remarcat și deloc luat în considerare de proprietarii de locuințe are în vedere accesul animalelor de companie în interior. Chiar dacă ni se pare că prin intermediul acelei uși de mici dimensiuni nu există posibilitatea ca un hoț să pătrundă în interiorul locuinței, în realitate prin intermediul acesteia hoții vor reuși se găsească „ soluții” pentru a pătrunde în interior. De aceea, ai în vedere montarea unui sistem de supraveghere inteligent care să îți ofere date cât mai exacte cu privire la „ mișcarea” nedorită din interiorul casei tale.

Chiar dacă efracția reprezintă un mijloc de operare pentru pătrunderea hoților mai ușor în interior, să nu uităm că aceștia pot pătrunde în locuința ta folosind acele diverse pretexte, spunând că sunt fie de la firma de telefonie, internet, Enel, fie doresc să fie lăsați în interior pentru a dezinfecta locuința. Iar la toate aceste lucruri îți vor putea arăta o legitimație care să te convingă să îi lași în interiorul casei tale.

O casă inteligentă presupune instalarea unui interfon video cu ajutorul căruia să poți să observi, atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, persoanele care se află dincolo de cameră. Pe lângă microfonul ce se află încorporat, un interfon video îți oferă și posibilitatea de a vedea persoana cu care vorbești și astfel să îți faci o primă impresie despre aceasta.

Sisteme de alarmă

Atunci când vorbim despre case inteligente nu ni le putem imagina altfel decât cu montarea unor sisteme de alarmă care au rolul de a detecta mișcarea și de a declanșa alarma pentru ca situația să poată fi monitorizată. În piața de echipamente de pază și protecție există numeroase soluții antiefracție care includ și sistemele de alarmă. Sunt dotate cu touchscreen, sunt elegante, simple, corespunzătoare oricărui tip de design interior, ba chiar funcționează în sistem wireless. Ceea ce este bine de remarcat este că prin montarea unui sistem de alarmă de acest tip, ori de câte ori va fi detectată mișcarea vor porni alarmele, astfel că pericolul la adresa casei tale va fi anunțat.

Case inteligente cu sistem de iluminat smart

Ai auzit probabil sfaturile celor din jurul tău și anume – ori de câte ori pleci în călătorie să lași luminile aprinse atât pe casa scării, cât și afară. De-a lungul timpului, această soluție și-a dovedit eficiența, însă contra unor costuri crescute. De aceea, dacă dorești să ai parte de siguranță și totuși să nu plătești sume de bani mari pentru energia electrică consumată, poate că ar fi bine să ai în vedere montarea unui sistem de iluminat inteligent care să se aprindă ori de câte ori detectează mișcarea, ba chiar mai mult de atât, să poată să se aprindă la comanda ta prin simpla accesare a telefonului mobil. Cu alte cuvinte, poți fi plecat de acasă, însă, de la distanță ai putea program aprinderea luminii în interiorul sau exteriorul locuinței tale, făcând astfel economie de consum în timpul zilei.

Tehnologie de top

Soluțiile antiefracție pentru case inteligente s-au dezvoltat destul de mult. Putem vorbi astăzi despre camere de supraveghere de top, accesarea casei și a tehnologiei în interior de la distanță, sisteme de alarmă cât se poate de eficiente.

Cu alte cuvinte, de la distanță ai putea da drumul unui televizor, ți-ai putea putea accesa centrala termică, ba chiar ai putea da drumul aparatului de aer condiționat.

ATO PROTECTION – soluția pentru locuințe sigure

Sistemul de supraveghere video este de nelipsit din locuințele moderne. Îți poți vedea casa de la distanță, poți vedea tot ceea ce se întâmplă în interiorul ei. De aceea, noi, Ato Protection te putem sprijini pentru montarea unui astfel de sistem de supraveghere, dar mai ales pentru identificarea zonelor cu risc crescut de efracție de la tine din locuință.

Echipamentele recomandate de noi pentru antiefracție sunt de o calitate superioară, astfel că este bine să le ai în vedere. În plus, Ato Protection înseamnă și pază umană, recomandată mai ales atunci când bunurile sau riscul la care te expui este mare.

Alege Ato Protection și te vom proteja inteligent!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *