Tot mai multe persoane devin interesate de varianta instalării camerelor de luat vederi în scopul instalării unui întreg sistem de supraveghere monitorizată. Fie că ai trecut printr-un eveniment neplăcut pe care îl puteai rezolva cu ajutorul unor dovezi video sau vrei să îți iei măsuri de prevenție, instalarea unui sistem de supraveghere monitorizată este varianta potrivită.

Ce specificații ar trebui să cauți la o cameră de luat vederi

Fie că ai nevoie de supraveghere video la domiciliu, în locul în care îți parchezi mașina sau la locul de muncă, trebuie să ai în vedere câțiva factori foarte importanți. Pentru a putea observa în timp real ce înregistrează sistemul tău de supraveghere, camerele de luat vederi au nevoie de conexiune la internet. Această conexiune se poate face fie prin cablu de internet, fie prin rețea wireless. Pentru a evita situații neplăcute, probleme tehnice cu cablurile de rețea sau mufele acestora, poți opta pentru varianta de cameră video cu conexiune wireless. Astfel, nu-ți vei pune problema cablurilor și a deteriorării acestora în funcție de vreme.

Alte două aspecte foarte importante când vine vorba despre specificațiile camerelor video sunt rezoluția la care acestea înregistrează și numărul de megapixeli. Cu cât aceste două valori sunt mai mari, cu atât calitatea video va fi mai mare. Astfel, poți evita situațiile în care înregistrările sunt neclare și nu poți identifica detalii de interes.

Un alt aspect foarte important este alegerea unor sisteme de supraveghere rezistente la apă și la praf, mai ales dacă ai de gând să le instalezi în exterior. Caută camere de luat vederi care au certificare IP cat mai mare, de preferat IP 67, care se traduce astfel:

●      Prima cifră (în exemplul nostru cifra 6) reprezintă standardul de protecție împotrivă prafului. În acest caz, standardul maxim este chiar 6, acesta reprezentând 100% protecție împotriva prafului

●      A doua cifra (în exemplul nostru cifra 7) reprezintă standardul de protecție împotriva apei. În acest caz, standardul maxim este 8, ce reprezintă protecție completă împotriva scufundării permanente până la 4 metri. Acest indice este inutil pentru noi, de aceea, recomandăm indicele 7.

Alte echipamente de care ai nevoie

Pentru a evita situațiile neplăcute în care înregistrările tale au fost șterse, achiziționează-ți un mediu de stocare cu capacitate mare, astfel încât înregistrarile tale să fie salvate corespunzător și să fie păstrate atât cât este necesar. Sfatul nostru este să te orientezi după hard disk-uri special concepute pentru supraveghere, ce au capacitate de stocare peste 1 TB.

În completarea sistemului tău de supraveghere monitorizată vei avea nevoie de un dispozitiv DVR, termen ce provine din limba engleză: “Digital Video Recorder” și înseamnă dispozitiv de înregistrare digitală. Acest dispozitiv se ocupă cu stocarea înregistrărilor de material video pe care le primește de la camerele de luat vederi. Aceste dispozitive se conectează direct la camere și salvează pe hard disk-ul tău toate înregistrările. Dispozitivele se pot conecta la internet pentru a permite accesul la fișiere de la distanță.

Sursa de alimentare a camerelor de luat vederi este altă componentă de care vei avea nevoie. În general această componentă vine la pachet cu kit-urile de supraveghere. Dacă alegi însă componente individuale, alege o sursă potentă și rezistentă la căderi de tensiune și șocuri electrice.

Funcții opționale, dar importante ale camerelor de luat vederi

Pe lângă specificațiile pe care trebuie să le iei în calcul atunci când achiziționezi camerele de luat vederi, recomandat este să iei în calcul și varianta unor camere cu ceva dotări suplimentare. Dintre acestea, cele mai importante dotări sunt: microfon incorporat (astfel camera va fi capabilă să înregistreze și sunetul) și funcții de înregistrare pe timp de noapte (pentru o claritate video și o luminozitate corespunzătoare pe timp de noapte). Pentru a evita înregistrarea inutilă de material video, poți căuta camere cu senzori de mișcare, astfel încât acestea să înregistreze doar când detectează mișcare.

ATO TEAM este alături de tine, oferind servicii de monitorizare și supraveghere video de cea mai bună calitate.

Contează pe noi! Ne poți găsi aici: https://www.atogroup.ro/contact/

Siguranța casei tale – cum o sporești cu camere de supraveghere?

 În zilele noastre, siguranța  locuinței a devenit o problemă din ce în ce mai mare din cauza nenumăratelor spargeri care au loc în unele zone. Cu toții ne dorim ca locul pe care îl numim “acasă” să fie locul în care nu doar că ne simțim confortabil, ci vrem  să fie un loc sigur în care să nu ne fie frică să stăm. Așadar, cum sporim siguranța căminului nostru?  De foarte mulți ani, oamenii aleg să aibă un câine de pază, mai ales dacă locuiesc la curte.  Totuși, din păcate, un cățeluș nu poate vorbi și nu ne poate descrie persoana care a reușit să pătrundă în casa noastră. Chiar dacă acesta a reușit să sperie hoțul, este posibil să fi apucat să ia măcar un obiect de valoare sau să fi observat  ce anume ar putea lua din casă în situația în care s-ar întoarce. Pentru a scăpa de această teamă și pentru a diminua situațiile neplăcute de acest fel, cel mai bine ar fi să optezi pentru montare cameră supraveghere la locuința ta. Există nenumărate companii  care se ocupă cu montarea unor astfel de camere, însă nu te grăbi să o alegi pe prima pe care o găsești pe internet, căci trebuie să te asiguri mai întâi că ceea ce îți oferă firma respectivă se potrivește nevoilor tale.

 În cazul în care locuiești la bloc poți opta pentru montare cameră supraveghere  în mai multe locuri, cum ar fi liftul de la etajul tău, plus  una care să surprindă în cadru ușa apartamentului tău. Desigur, va trebui să ai acordul vecinilor tăi pentru montarea camerei supraveghere din locul liftului.

Dacă locuiești la curte vei opta pentru camere de supraveghere ce pot prinde în raza lor partea străzii unde se află casa, dar și alte camere unde să se vadă foarte bine ușa casei, precum și geamurile. Cu ajutorul tehnologiei foarte evoluate de care beneficiem în zilele noastre, camerele de supraveghere pot fi manevrate cu ajutorul unor aplicații instalate pe telefonul mobil, aplicații pe care poți vedea în timp real ce se întâmplă în jurul  căminului tău. Acest tip de aplicație este extrem de efficient, în special atunci când lipsești câteva zile de acasă. Gândește-te cât de ușor ți-ar fi să îți supraveghezi casa cu un simplu click pe aplicație. Ai putea sta mult mai liniștit, știind că poți accesa oricând imaginile, orice ar fi. De asemenea, camerele de supraveghere sunt setate să transmită notificări pe telefon de fiecare dată când detectează mișcare în raza lor de acțiune. Fie că este vorba de o mașină, de un om sau chiar de un animăluț, vei fi notificat pe telefon chiar în acel moment și vei putea observa dacă se întâmplă ceva neobișnuit în jurul casei tale. Este extrem de important să observăm cat mai repede posibil dacă există un incident pentru a anunța poliția, iar aceștia vor putea identifica hoțul cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele tale de supraveghere.

Montare cameră supraveghere pentru locuința ta este cea mai bună alegere, mai ales dacă locuiești singur. De multe ori, atunci când locuim singuri avem impresia că auzim fel și fel de sunete, așadar am putea fi mai liniștiți cu ajutorul unei camere de supraveghere.  Întotdeauna trebuie să alegi să îți pui siguranța ta și a celor dragi pe primul loc, iar categoric această investiție îți va aduce beneficii. Deși poate părea costisitor, investiția este pe termen lung, astfel vei avea parte de supraveghere non stop, în orice loc te-ai afla. Nu ezita să investești în siguranța locuinței tale, căci îți dorești în mod clar să poți spune cu mâna pe inimă că locuința ta este spațiul în care te simți confortabil, în care nu îți este frică de nimic.

Sistemul de supraveghere video – o necesitate în prezent. Siguranța noastră trebuie să fie mereu pe primul loc, așa că este bine să ne gândim la achiziționarea unui sistem de supraveghere video.

De multe ori auzim de la anumiți oameni, sau poate chiar de la persoanele dragi, că au avut ghinionul de a li se sparge casa sau biroul. Este imposibil să nu avem un sentiment de panică atunci când ni se povestesc astfel de întâmplări, așa că ne gândim ce măsuri putem lua pentru a ne simți în siguranță.

Iată aici 3 idei de care să ții cont atunci când alegi un sistem de supraveghere video:

1. Alegerea potrivită a sistemului de supraveghere video

Una dintre cele mai facile modalități de a spori siguranța căminului nostru este montarea unui sistem de supraveghere video, care să ne ofere imagini în permanență pentru a putea ști ce se întâmplă în perimetrul locuinței noastre sau al biroului de unde lucrăm. Este important ca atunci când montăm un astfel de sistem să fim siguri că are implementată o aplicație pe care o putem instala pe telefon și de pe care putem accesa imagini live în orice moment. De asemenea, este important ca aplicația să ne trimită notificări de fiecare dată când camerele video captează mișcare, pentru ca în situația în care un hoț își face apariția să putem observa cât mai repede cu putință și să putem anunța poliția în timp util pentru ca aceștia să fie prinși. Trebuie să alegem un sistem de supraveghere video care să se conformeze necesităților noastre, pentru a fi sigur că ne oferă tot ce ne trebuie pentru o supraveghere eficientă.

2. Poziționarea sistemului de supraveghere video

Poziționarea este poate cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont atunci când ne montăm sistemul de supraveghere video. Este extrem de important locul în care sunt montate camerele, căci acestea trebuie să aibă în cadru locurile prin care un hoț poate pătrunde. De exemplu, dacă locuim la casă, cu siguranță vom avea nevoie de o cameră unde să putem vedea cine este la poartă sau la ușa de acces în casă. Dacă stăm la bloc, putem opta pentru o cameră video atât la ușa de acces în apartament, cât și pentru una montată la lift, dacă primim acordul vecinilor și administrației blocului. Așa vom avea cadrele perfecte pentru a putea să depistăm cine s-a aflat la momentul respectiv în apropierea casei noastre și pentru a lua măsuri de a-i îndepărta pe răufăcători pentru totdeauna.

3. Funcționarea propice a sistemului de supraveghere video

Este important să nu ne grăbim atunci când alegem un sistem de supraveghere video, căci acesta are rolul de a ne oferi siguranța căminului în fiecare minut al zilei. Așadar, evitați alegerea unui sistem foarte ieftin care poate avea erori sau care se poate strica rapid. Asigurați-vă că sistemul este perfect funcțional și că are incorporate toate funcțiile necesare unei funcționări ca la carte. De asemenea, deoarece hoții în marea majoritate a timpului filează zona respectivă înainte să o atace, atunci când vor afla că există un sistem de supraveghere video, vor evita acea zonă. Un sistem de supraveghere video care funcționează perfect și la care putem avea acces ușor ne va face cu siguranță viața mai ușoară și ne vom simți permanent în siguranță.

Alege mereu să pui pe primul loc siguranța ta și a familiei tale, pentru a avea mereu o stare de bine. Este mult mai puțin posibil ca hoții să încerce să îți spargă casa atunci când observă că aceasta este protejată de un sistem de supraveghere video performant. Așadar, nu ezita să achiziționezi un astfel de sistem pentru tine și familia ta.

Ato TEAM este alături de tine în montarea unui sistem de supraveghere video.

Tot mai multe persoane devin interesate de varianta instalării camerelor de luat vederi în scopul instalării unui întreg sistem de supraveghere monitorizată. Fie că ai trecut printr-un eveniment neplăcut pe care îl puteai rezolva cu ajutorul unor dovezi video sau vrei să îți iei măsuri de prevenție, instalarea unui sistem de supraveghere monitorizată este varianta potrivită.

Ce specificații ar trebui să cauți la o cameră de luat vederi

Fie că ai nevoie de supraveghere video la domiciliu, în locul în care îți parchezi mașina sau la locul de muncă, trebuie să ai în vedere câțiva factori foarte importanți. Pentru a putea observa în timp real ce înregistrează sistemul tău de supraveghere, camerele de luat vederi au nevoie de conexiune la internet. Această conexiune se poate face fie prin cablu de internet, fie prin rețea wireless. Pentru a evita situații neplăcute, probleme tehnice cu cablurile de rețea sau mufele acestora, poți opta pentru varianta de cameră video cu conexiune wireless. Astfel, nu-ți vei pune problema cablurilor și a deteriorării acestora în funcție de vreme.

Alte două aspecte foarte importante când vine vorba despre specificațiile camerelor video sunt rezoluția la care acestea înregistrează și numărul de megapixeli. Cu cât aceste două valori sunt mai mari, cu atât calitatea video va fi mai mare. Astfel, poți evita situațiile în care înregistrările sunt neclare și nu poți identifica detalii de interes.

Un alt aspect foarte important este alegerea unor sisteme de supraveghere rezistente la apă și la praf, mai ales dacă ai de gând să le instalezi în exterior. Caută camere de luat vederi care au certificare IP cat mai mare, de preferat IP 67, care se traduce astfel:

●      Prima cifră (în exemplul nostru cifra 6) reprezintă standardul de protecție împotrivă prafului. În acest caz, standardul maxim este chiar 6, acesta reprezentând 100% protecție împotriva prafului

●      A doua cifra (în exemplul nostru cifra 7) reprezintă standardul de protecție împotriva apei. În acest caz, standardul maxim este 8, ce reprezintă protecție completă împotriva scufundării permanente până la 4 metri. Acest indice este inutil pentru noi, de aceea, recomandăm indicele 7.

Alte echipamente de care ai nevoie

Pentru a evita situațiile neplăcute în care înregistrările tale au fost șterse, achiziționează-ți un mediu de stocare cu capacitate mare, astfel încât înregistrarile tale să fie salvate corespunzător și să fie păstrate atât cât este necesar. Sfatul nostru este să te orientezi după hard disk-uri special concepute pentru supraveghere, ce au capacitate de stocare peste 1 TB.

În completarea sistemului tău de supraveghere monitorizată vei avea nevoie de un dispozitiv DVR, termen ce provine din limba engleză: “Digital Video Recorder” și înseamnă dispozitiv de înregistrare digitală. Acest dispozitiv se ocupă cu stocarea înregistrărilor de material video pe care le primește de la camerele de luat vederi. Aceste dispozitive se conectează direct la camere și salvează pe hard disk-ul tău toate înregistrările. Dispozitivele se pot conecta la internet pentru a permite accesul la fișiere de la distanță.

Sursa de alimentare a camerelor de luat vederi este altă componentă de care vei avea nevoie. În general această componentă vine la pachet cu kit-urile de supraveghere. Dacă alegi însă componente individuale, alege o sursă potentă și rezistentă la căderi de tensiune și șocuri electrice.

Funcții opționale, dar importante ale camerelor de luat vederi

Pe lângă specificațiile pe care trebuie să le iei în calcul atunci când achiziționezi camerele de luat vederi, recomandat este să iei în calcul și varianta unor camere cu ceva dotări suplimentare. Dintre acestea, cele mai importante dotări sunt: microfon incorporat (astfel camera va fi capabilă să înregistreze și sunetul) și funcții de înregistrare pe timp de noapte (pentru o claritate video și o luminozitate corespunzătoare pe timp de noapte). Pentru a evita înregistrarea inutilă de material video, poți căuta camere cu senzori de mișcare, astfel încât acestea să înregistreze doar când detectează mișcare.

ATO TEAM este alături de tine, oferind servicii de monitorizare și supraveghere video de cea mai bună calitate.

Contează pe noi! Ne poți găsi aici: https://www.atogroup.ro/contact/

Facebook este o rețea de socializare din ce în ce mai des frecventată de  spărgătorii din locuințe. Ne vine sau nu să credem, modul de operare s-a mutat pe rețelele de socializare. De aici, unii hoți își iau toate detaliile cu privire la locuința pe care urmează să o spargă,  aflând informații despre tine și familia ta, despre adresă și bunuri, dar şi dacă te afli sau nu acasă într-o anumită perioadă în care și-au propus să pătrundă prin efracție în locuință.

Folosindu-se de Facebook, prejudiciile devin din ce în ce mai mari și asta pentru că acționează la sigur, pentru că urmăresc uneori în detaliu imaginile pe care noi înșine le punem pe aceste rețele de socializare, imagini surprinse din propria noastră casă. În același timp, facem greșeala de a adăuga poze din anumite zone din casă care nu fac altceva decât să arate care ar fi cel mai bun mod de intrare prin efracție în locuință. Tot din imagini aceștia pot afla dacă locuința are sau nu sistem de supraveghere.

Iată mai jos ce să nu faci pe rețelele de socializare, protejând în acest fel bunurile și siguranța membrilor familiei:

1. Nu posta imagini din casa ta

Chiar dacă pare tentant și îți dorești ca întreaga lume să afle noutățile aduse în amenajarea locuinței tale ar fi bine să le ții pentru tine și asta pentru că există anumite persoane rău intenționate care ar putea să se folosească de aceste imagini pentru a afla ce anume se află în interior și mai ales cum anume să pătrundă în așa fel încât să intre în posesia anumitor bunuri. Imaginile din casa ta nu trebuie făcute publice și asta pentru că ar putea arăta  care ar fi modul de pătrundere în interior. Chiar dacă accentul ar putea pica  pe o anumită piesă de mobilier, fără să îți dai seama, din imagine ai putea să arăți hoților unde se află ușa de la intrare, care este modul de poziționare a geamurilor, dacă există sau nu o ușă de rezervă prin spate sau altă variantă de pătrundere în locuință.

2.  Nu anunța că te afli în vacanță

Iată un alt aspect de care ar fi bine să ții cont. Dacă vei anunța că te afli în vacanță mai mult ca sigur le vei stârni imaginația răufăcătorilor, dându-le liber  la intrarea în propria ta casă. Îți vor urmări cu atenție postările din vacanță, dar mai ales acele live-uri care demonstrează că încă te afli acolo. Toate aceste lucruri ar putea fi o  mare greșeală pentru tine și asta pentru că le oferi detalii cu privire la propria ta agendă, cu privire la lipsa ta de acasă.

3. Evită să transmiți live din locurile unde te afli

Transmisiile live pe Facebook ar putea fi interesante pentru majoritatea prietenilor tăi și ar putea să îi bucure în egală măsură. Cu toate acestea, te-ai gândit cât de mult rău se poate face postând astfel de materiale live din locurile unde te afli? Îi vei ține la curent pe răufăcători cu locul unde te situezi în acest moment și astfel modul de operare va fi mult mai ușor de implementat.

4. Nu da detalii despre adresă

Iată un alt aspect de care ar fi bine să ții cont atunci când ai o pagină de Facebook. Oare de ce ar fi important să dai anumite detalii despre adresa ta personală? Prietenii tăi nu îți cunosc domiciliul, locul unde te găsești fără să fie nevoie să le spui explicit modul în care se ajunge la tine acasă? Făcând acest lucru le ușurezi și mai mult modul de operare. De aceea, ori de câte ori îți vine o astfel de idee încearcă să o scoți de pe listă. Mai mult ca sigur nu te va ajuta, ba din contră ar putea crea mari prejudicii și probleme viitor.

Nu uita! Pe rețelele de socializare nu toți oamenii sunt ca tine sau ca prietenii pe care îi cunoști de ceva vreme. Unii oameni pot fi rău intenționați și de aceea ar fi bine să nu le dai accept în lista ta de prieteni decât după o analiză atentă făcută asupra profilului lor. În egală măsură, s-ar putea ca în spatele unor imagini pe care le observi sau unor nume ori a unor profiluri de Facebook ce par a fi prietenoase să se ascundă persoane rău intenționate, care ar avea acest scop de a-ți sparge locuința, de a pătrunde prin efracție, de a distruge bunuri, de a te lăsa fără lucruri valoroase, de a crea prejudicii pe termen lung.

Dacă ai nevoie de ajutor, dacă te afli în căutarea unei companii de pază și protecție ATO TEAM este alături de tine  24 de ore din 7. Mai multe detalii despre noi găsești aici: https://www.atogroup.ro/contact/

Dacă deții o parcare în București, fie că  ai transformat-o într-un adevărat business, fie pur și simplu că ești proprietarul unei clădiri de birouri ori a unui ansamblu de locuințe este bine să ai în vedere ca aceasta să fie cât mai bine organizată.

Lipsa locurilor de parcare nu este nici pe departe o necunoscută pentru niciunul dintre noi, mai ales în București. De aceea, este bine să găsim întotdeauna cele mai bune soluții în așa fel încât numărul de mașini care vor încăpea în interior să fie mai mare. În același timp, ar fi bine să iei în calcul organizarea acesteia cât mai bine, așa încât nimeni să nu intre sau să iasă din parcare neanunțat.

Nu trebuie să uităm că parcarea înseamnă un număr limitat de locuri, așa că pe locurile de parcare de care dispunem trebuie să aranjăm mașinile de așa natură încât să încapă cât mai multe, dar mai ales să nu blocăm pe nimeni. Cum putem face acest lucru, dar mai ales cum putem preveni situații neplăcute, vezi mai jos:

1. Delimitează locurile de parcare

Dacă nu vei face o delimitare precisă locurilor de parcare mai mult ca sigur, fiecare va parca așa cum va simți sau va dori. Nimeni nu va ține cont de niciun fel de reguli nici cu privire la parcarea laterală, nici cu privirea la parcarea oblică, ci pur și simplu un loc rămas liber va însemna o mașină parcată după bunul plac al șoferului. Să ne închipuim o parcare în care nimeni nu parchează într-un singur fel si pur și simplu mașinile sunt așezate aleatoriu. Să fie oare posibil? Da! Atâta timp cât parcarea nu are locuri bine delimitate de care fiecare șofer să țină cont atunci când încearcă să își așeze mașina. De această dată intervine mai mult ca sigur imaginația și creativitatea fiecăruia. Un loc de parcare delimitat nu garantează așezarea mașinilor în linie, dar în mare măsură șoferii vor ţine cont de aceste îndrumări venite din partea ta.

2.  Barierele la parcare

Dacă deții un ansamblu de locuințe sau o clădire de birouri ar fi bine să așezi anumite bariere pentru intrarea în parcare. De ce să faci acest lucru? Este foarte simplu! O parcare în București este râvnită de toți cei care se află în căutarea unor spații disponibile pentru a putea parca mașina. Dacă nu vei avea o barieră pentru intrarea în parcare toți cei care nu vor găsi să parcheze în altă parte s-ar putea să își așeze mașina la tine în curte. Poate că zâmbești, dar acest lucru este posibil!

3.  Anunță ce tip de parcare este!

Este bine să comunici tuturor printr-un banner afișat dacă parcarea este publică sau nu, dacă parcarea aparține unei clădiri de birouri și angajaților acesteia ori pur și simplu dacă aparține unor proprietari ai ansamblului de locuințe vândut. În acest fel, nu vei crea niciun fel de disensiuni. Toată lumea va cunoaște că nu este o parcare publică în care pot să își așeze mașina ori de câte ori își doresc. Lucrurile sunt mult mai simple de această dată și astfel îi vei putea sancționa pe toți cei care vor încălca regulile tale.

4.  Parcare privată –  pune taxă

O parcare privată,  liberă accesului public, nu trebuie să devină gratuită și asta pentru că are nevoie întotdeauna de întreținere. Chiar dacă vorbim despre un spațiu public cu amenajări puține și de această dată ai nevoie de personal calificat care să asigure supravegherea parcării. De aceea, dacă este o parcare  privată, liberă accesului public, nu ezita să îi taxezi pe toți cei care intră aici. Cu banii strânși vei supraveghea parcarea  și  te vei îngriji de aceasta.

5.  Alege o companie de pază și protecție care să supravegheze parcarea

Te-ai întrebat vreodată care ar fi rolul unei companii de pază și protecție în supravegherea unei parcări? Îți spunem noi! Dacă vei angaja serviciul de pază umană la intrarea în parcarea publică, privată, ce aparține unei clădiri de birouri sau a unui ansamblu de locuințe, mai mult ca sigur lucrurile vor fi mult mai ușor de implementat. Pe de o parte, cei ce asigură paza umană în parcare  vor avea în vedere o mai bună organizarea a mașinilor în interior. De asemenea, nu vor lăsa să pătrundă în interiorul parcării persoanele neautorizate. Întotdeauna vor fi la curent cu toți cei ce vor parca, mai ales dacă aceasta aparține unei clădiri de birouri sau unei clădiri de locuințe.  Angajații companiei de pază vor anunța atât firma pentru care s-a făcut parcarea, cât și proprietarul locuinței la care se dorește să se ajungă. În acest fel, vei fi ținut la curent cu tot ceea ce se întâmplă și vei fi ferit de răufăcători. Taxa în parcarea privată ar putea fi încasată mult mai ușor, nefiind nevoie de personal suplimentar.

Ato TEAM asigură pază umană la parcări publice sau private, la parcări pentru clădiri de birouri sau pentru ansambluri de locuințe. Dacă ai nevoie de un astfel de serviciu nu ezita să ne contacteze aici: https://www.atogroup.ro/contact/

Analiza de risc la securitate fizică reprezintă un bun instrument de lucru, o modalitate prin care poți preveni pătrunderea prin efracție în interiorul  companiei tale. Un astfel de document care îți prezintă 100% care sunt riscurile la care te expui în fața răufăcătorilor ar putea să îți devină un aliat atunci când ne gândim la prejudiciile create de  răufăcători, de cei care doresc să distrugă sau pur și simplu să fure din interiorul firmei tale.

Analiza de risc la securitate fizică –  obligatorie pentru toate unitățile din 2018

Analiza de risc la securitate fizică  este obligatorie începând cu data de 1 iulie 2018, atunci când legea a stabilit că toate unitățile sunt obligate să aibă analiza de risc la securitate fizică.  Acesta a devenit un termen limită de care fiecare companie trebuie să țină cont. Începând cu 1 iulie 2018 nicio unitate comercială nu mai poate fi păsuită potrivit legii dacă nu are această analiză la securitate fizică. Ceea ce este bine de remarcat este că până în anul 2015 unitățile înființate mai înainte de data de 16 iunie 2012 nu avea obligația de a prezenta această analiză de risc la securitate fizică. Începând cu anul 2018 lucrurile se schimbă, astfel că orice unitate ce deține valori sau bunuri, are obligația de a prezenta organelor de control avizul  care arată analiza de risc la securitate fizică.

Amenzi și riscuri

Riscul la care se expun este major și cel mai mare are în vedere pătrunderea  răufăcătorilor în interiorul companiei. Chiar dacă legea ar putea să te sancționeze cu amendă de la 10000 la 20000 RON dacă nu prezenți acest document organelor de control, în realitate lipsa analizei de risc la securitate fizică ar putea însemna mai multe șanse ca răufăcătorii să pătrundă în interiorul companiei tale și să distrugă bunuri sau să fure efectiv din tot ceea ce deţii. Patrimoniul tău trebuie protejat. Nu uita niciodată acest lucru și de aceea ori de câte ori ai o companie, un depozit sau o casă de amanet, exchange ori pur și simplu o altă companie expusă riscului de spargere este bine să iei în calcul să efectuezi această documentație.

Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, prevede că: ,,Ministerele și celelalte organe de specialitate ale administrației publice (…), societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, privind societățile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum și alte organizații care dețin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unități, sunt obligate să asigure paza acestora.”

Potrivit legii, nu poți lua nici un fel de măsură cu privire la securitatea obiectivelor bunurilor și valorilor în interiorul companiei tale dacă nu deții un astfel de document care să arate analiza de risc la securitatea fizică.

Ca atare, mai înainte de a realiza operațiuni de securitate în interiorul companiei tale ar fi bine să vorbești cu un expert în analiza de risc la securitatea fizică care să poată face o evaluare corectă și completă a societății tale și care să îți arate care sunt riscurile la care te expui și mai ales cum anume poți să le eviți.

ATO TEAM realizează analiza de risc la securitate fizică în cel mai scurt termen, dar mai ales temeinic, având grijă de bunurile ce aparțin companiei tale. Dacă ai nevoie de analiza de risc la securitatea fizică, nu ezita să ne contactezi și mai mult ca sigur vom fi alături de tine, reușim să ținem la distanță răufăcătorii şi stabilim toate acele măsuri de care avem nevoie pentru ca intrarea prin efracție să nu fie posibilă.

Furturile din locuință devin din ce în ce mai prezente în ultima perioadă, afectându-ne pe noi toți. Bunurile noastre nu se mai află în siguranță, iar noi, cei aflați în interior, am putea considera că stăm întotdeauna sub stres și asta pentru că rata infracționalității este din ce în ce mai mare.

Ponturile de la polițiști sunt necesare pentru a preveni furturile din locuință. Este bine să ții cont de ele, ba chiar să faci ceva în plus, așa cum ar fi angajarea unei firme de pază și protecție, care să supravegheze constant locuința ta și să te țină întotdeauna la curent cu tot ceea ce se întâmplă, fie că ești la serviciu, fie că ești plecat în vacanță.

Iată câteva ponturi de la polițiști pentru a preveni furturile din locuință:

1. Angajează o firmă de pază și protecție

Iată un prim aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere atunci când vrei să îți protejezi locuința și bunurile din interior. Prin angajarea unei firme de pază și protecție, precum ar fi Ato TEAM poți fi sigur că locuința ta este ferită de acțiunile răufăcătorilor și asta pentru că monitorizăm continuu  ceea ce se întâmplă în interiorul locuinței tale, dar și în perimetrul exterior, fie că ești acasă, la serviciu sau în vacanță. În plus, oamenii noștri sunt profesioniști și ori de câte ori identifică un anumit risc cu privire la securitatea fizică a locuinței tale ți-l comunica destul de repede în așa fel încât să ai timp să previi furturile din locuință.

2.  Optează pentru  montarea unui sistem de supraveghere video

Un sistem de supraveghere video te va ține întotdeauna la curent cu tot ceea ce se întâmplă acasă la tine. Poți monta camere de supraveghere în anumite colțuri ale locuinței tale, așa cum ar fi ușa de la intrare, geamuri, sau alte zone unde se poate intra prin efracție. Camerele de supraveghere pot fi monitorizate de la distanță prin aplicația descărcată pe telefonul mobil. În funcție de ceea ce constați la tine acasă ai putea cere ajutorul din timp.

3. Nu face publice anumite imagini locuința ta pe rețelele de socializare, dar și configurația căilor de acces

Este bine să  eviți să faci publice anumite imagini locuința ta pe rețelele de socializare. Ceea ce ne transmit polițiștii este că în ultima perioadă hoții se inspiră de  pe aceste rețele de socializare, transformând modul de operare într-o practică mult mai facilă. În plus, un alt lucru de care este bine să ții cont este să nu devii prieten atât de ușor pe rețelele de socializare cu necunoscuți. Ori de câte ori ai astfel de solicitări este bine să investighezi cu atenție cine sunt acești oameni care doresc să se împrietenească cu tine și să îți urmărească profilul.

4.  Evită să faci publică plecarea ta de acasă pe rețelele de socializare

Așa cum am spus și mai sus, fie că este vorba despre Facebook sau Instagram, imaginile din vacanță ar trebui evitate. Potrivit polițiștilor, acest „share location” ar trebui cât se poate de mult  evitat, întrucât hoții vor cunoaște că nu ești acasă și mai ales știu detalii despre tine, despre unde te afli și despre perioada de întoarcere.

5.Roagă vecinii să te anunțe dacă observă persoane suspecte prin apropierea locuinței tale

 Iată un alt lucru pe care ar fi bine să îl ai în vedere atunci când nu te afli acasă. Ori de câte ori ai posibilitatea, încearcă să îi rogi pe vecini să te anunțe dacă persoane suspecte se plimbă de jur împrejurul locuinței tale. În felul acesta reușești să contactezi serviciul 112 dacă totul ți se pare suspect. Ca atare, o relație cu vecinii ar putea fi folositoare.

6. Asigură-ți ușile de la intrare

Iată  un alt aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere. Pornind de la uși și până la încuietori bune, precum ar fi lanțuri de siguranță și yale solide, toate acestea sunt cât se poate de utile și previn acțiunile răufăcătorilor. Chiar dacă urmează să fii atacat de hoți, încuietorile bune ar putea să îi descurajeze pe cei ce doresc să pătrundă în interior. Un alt aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere este să nu lași niciodată cheia sub preșul de la intrare pentru că este primul verificat de răufăcători. Verifică întotdeauna dacă ușa locuinței tale este închisă, dacă ferestrele pe care se poate intra ușor sunt închise, dar și ușile de la balcon. Mai ales locuințele care se află situate la parter sau la ultimul etaj sunt cele mai expuse riscului de a fi atacate de hoți.

7. Evită să te întâlnești cu persoane necunoscute

Nu da curs invitației unor persoane necunoscute de a veni la tine acasă, indiferent de motivul pe care acestea îl invocă. Ai grijă ca atunci când ai o astfel de propunere să analizezi cât mai bine persoana pentru că nu știi ce se ascunde în spatele motivelor acesteia de a te vizita. De asemenea, nu îi lăsa nici pe cei care pretind că sunt de la rețeaua de apă, rețeaua de gaze, rețeaua de televiziune sau cablu să pătrundă atât de ușor în interior, fără un motiv de dinainte cunoscut, fără să îți prezinte legitimația. Asigură-te bine inainte!

8. Nu sta nepăsător atunci când auzi că în apropierea locuinței tale a avut locul infracțiune

Mai ales atunci când cunoști cine anume ar fi putut fi suspect într-un astfel de caz, ar fi bine să te adresezi Poliției Române și să furnizezi informații cu privire la acest aspect. Cu  cât vei contribui la descurajarea răufăcătorilor cu privire la furturile din locuință, cu atât numărul infracțiunilor va fi mai mic, toți cei care doresc să fac astfel de fapte vor fi descurajați.

Dacă simți că te afli în nesiguranță, dacă ai nevoie de ajutor, dacă dorești să montezi un sistem de supraveghere video, dacă ai nevoie de pază și monitorizare contează întotdeauna pe Ato TEAM pentru că știm cât este de important să te simți în siguranță și bine la tine acasă. Mai multe detalii despre noi găsești aici: https://www.atogroup.ro/contact/

firma-paza-Bucuresti

O firmă de pază din București ar putea fi o bună opțiune pentru tine ori de câte ori ai nevoie de mai multă siguranță, fie pentru business-ul tău, fie pentru propria ta locuință.

Alegerea unei astfel de soluții, mai exact o firmă de pază București ți-ar putea proteja afacerea destul de mult și asta pentru că angajații acesteia vor avea în vedere atât perimetrul fizic al companiei, ba chiar și clienții și personalul. La fel se întâmplă și în cazul în care îți dorești să îți protejezi mai bine propria locuință. Prin alegerea unei astfel de variante poți pleca liniștit în concediu și asta pentru că firma de pază București va veghea pentru ca locuința ta să fie ferită de orice acțiune a răufăcătorilor.

De asemenea, este bine să iei în calcul că prin alegerea unei firme de pază București vei face economii mai mari la bugetul companiei și asta pentru că nu vei mai avea nevoie de cheltuieli cu salarii  oferite celor care vor desfășura serviciul de pază intern. Prin externalizarea serviciului de pază și protecție către o firmă de pază București vei plăti o sumă lunară fixă companiei cu care ai agreat contractul,  fiind sigur de cele mai bune soluții. De asemenea, taxele plătite către stat nu vor mai exista și asta pentru că nu vei avea angajați fizic în interiorul companiei, ci pur și simplu va fi un serviciu extern.

Cum iei decizia?

Iată un prim exemplu pe care am putea să îl avem în vedere atunci când ne decidem să alegem acea companie de pază și protecție. Industria hotelieră de lux tinde să angajeze personal pentru a efectua paza hotelului. Se optează pentru siguranța perimetrului hotelului, cât și a angajaților și clienților. Cu toate acestea, costurile sunt exagerate, de aceea, prin angajarea unei firme de pază București vei putea ține la distanță acțiunile răufăcătorilor, îți vei supraveghea bunurile, personalul și clienții  care se vor afla întotdeauna în siguranță.  Mai înainte de a lua decizia de a angaja sau nu o firmă de pază este bine să evaluezi care sunt plusurile și minusurile fiecărei decizii. Construirea propriului departament de securitate în interiorul companiei ar putea genera costuri destul de mari pentru business-ul vostru, pe când externalizarea unui astfel de serviciu înseamnă un cost  lunar,  fix și în același timp un contract de prestări servicii, cu limite clare și bine urmărite de fiecare parte.

Angajarea unei echipe de pază în interiorul companiei –  ce presupune?

O echipă de pază angajată în interiorul companiei ar putea aduce siguranța de care ai nevoie. Cu toate acestea, este bine să te întrebi în cât timp ai putea să creezi o echipă pe care să te poți baza și care să cunoască toate dedesubturile acestei profesii.

Să o luăm cu începutul:

Pe de o parte, trebuie să organizezi interviuri de angajare. Acest lucru presupune timp, dar și o persoană care să facă selecția de personal și  care să cheme la interviu fiecare candidat. Te-ai întrebat oare cât timp ai la dispoziție pentru a face acest lucru? Atunci când dorești să faci propriul departament de securitate în interiorul companiei trebuie să îți asumi că treci printr-un proces anevoios,  că ai nevoie de timp și răbdare pentru a angaja și pentru a forma oameni pe care să te poți baza și care să asigure protecția de care ai nevoie interiorul companiei tale.

În plus, ai nevoie de costumație adecvată, de traininguri  pe măsură,  dar și de oameni responsabili cu protecția muncii. Nu mai spunem că prin crearea propriului  departament de securitate în interiorul companiei tale va trebui să ai în vedere cheltuielile cu salariile, care presupun și taxe pe masura.

Ce înseamnă externalizarea serviciului de pază?

Externalizarea serviciului de pază către o companie de pază și protecție așa cum este Ato TEAM înseamnă încheierea unui contract de prestări servicii prin care acea companie își asumă securitatea business-ului tău, pornind de la bunuri și până la persoane. Un astfel de contract cadru presupune și modul de implementare, sisteme de raportare, indicații, dar mai ales oameni implicați, care ar putea să te reprezinte în relațiile cu autoritățile și nu numai. De asemenea, prin încheierea unui astfel de contract cadru vei ști care este suma lunară pe care trebuie să o plătești pentru paza și securitatea companiei tale. Cu alte cuvinte, nu vei mai plăti nimic în plus. Cunoști de la început care sunt taxele și sumele  pe care trebuie să le agreezi. Cu siguranță costurile sunt mai mici comparativ cu crearea unui departament de securitate în interiorul companiei.

Serviciu  de monitorizare și protecție pentru propria ta locuință

Dacă deții o locuință mare sau atunci când simți că tu și familia ta vă aflați în pericol, ori că zona în care se situează casa ta este supusă riscului ar fi bine să iei în calcul angajarea unei firme de pază București în așa fel încât bunurile tale, dar mai ales siguranța familiei tale să fie la adăpost. O firmă de pază și protecție ar putea să îți asigure acel serviciu de monitorizare pentru propria ta locuință, astfel că te vei simți întotdeauna în siguranță, ba chiar și atunci când vei pleca în concediu vei ști că locuința ta este bine, aflându-se  în grija unor profesioniști.

Dacă ai nevoie de o firmă de pază București, poți conta pe noi! Ato TEAM înseamnă o echipă bine instruită, un personal calificat, aviz de pază, serviciu de monitorizare complet, ba chiar și cea mai înaltă tehnologie! Pentru mai multe detalii, te rugăm să ne contactezi la: https://www.atogroup.ro/contact/

O firmă de pază înseamnă soluții de monitorizare și intervenție rapidă, dar mai ales siguranța că locuința ta va fi ferită de pericole. Fie că te afli acasă sau la serviciu, ești plecat în vacanță, ar fi bine să alegi o firmă de pază care să îți asigure protecția bunurilor și căminului tău.

Iată mai jos 5 criterii de care să ții cont atunci când alegi firma de pază pentru locuința ta:

  1. Disponibilitate și asistență

Este important să alegi o agenție de securitate care să fie la dispoziția ta atunci când ai nevoie de serviciile sale și să îți ofere asistență ori de câte ori te afli într-un incident de securitate sau pericol. Timpul de răspuns este vital atunci când vine vorba de hoți sau de prevenirea infracțiunilor, așa că ai nevoie de o agenție care va fi acolo pentru tine, indiferent de oră sau zi.

Analizarea disponibilității firmei de pază este o idee bună de luat în considerare. Până și la instalarea unui sistem de securitate este nevoie de o monitorizare continuă și de o supraveghere atentă. Așa că, alegeți cu grijă acea companie de pază care să sprijine demersurile voastre și să vă asigure de cele mai bune soluții.

  • Experiența

Odată cu experiența vine și cunoașterea. O agenție cu experiență va fi cea mai potrivită decizie atunci când vine vorba de protejarea locuinței sau afacerii proprii decât o companie nou înființată. ATO TEAM oferă servicii de securitate de cea mai bună calitate, perfect adaptate nevoilor tale, fiind o companie înființată în anul 2017.

Deși firmele experimentate vor percepe în mod normal costuri mai mari, este bine să știți că acestea merită bani suplimentari, ținând cont de nivelul de experiență și cunoștințe pe care îl dețin în materie de securitate.

Pentru a afla mai multe lucruri despre firma de pază pe care urmează să o contractezi este bine să verifici puțin istoricul companiei și să identifici detalii și despre liderii companiei sau alți membri marcanți ai acesteia. În acest fel, vei afla cât de bine sunt pregătiți.

  • Oameni instruiți

O echipă bine instruită este plusul valoare pe care îl cauți mai mult ca sigur. De aceea, este bine să urmărești atent calificările personalului, fie că vorbim despre contractarea serviciului de pază umană, fie că vorbim despre serviciul de monitorizare și intervenție. Până și la montarea unor echipamente de pază și protecție este nevoie de personal cu experiență care să cunoască cum să instaleze cele mai bune echipamente și mai ales să identifice unghiurile de efracție.

La ATO TEAM personalul este corect instruit și prezintă cele mai bune calificări. Răspundem repede la incidente, iar oamenii ce asigură paza umană pot descuraja răufăcătorii, în caz de comitere a unor fapte ilegale.

  • Reputația firmei de pază

 Aruncă o privire la ceea ce spun clienții despre serviciile diferitelor agenții de securitate. Citirea recenziilor și a mărturiilor vă va oferi o perspectivă mai bună atât asupra modului în care se vor desfășura lucrurile, dar și cu privire la eficiența serviciilor agenției. Bine de identificat sunt și situațiile neplăcute, pentru a cunoaște cum anume s-au depășit anumite incidente de securitate. Recenziile bune te pot ajuta destul de mult, dar privește și spre cele mai proaste.

  • Echipamente de bună calitate și intervenție rapidă

Ce tip de echipament are de oferit agenția? Au pur și simplu camere CCTV de bază sau o gamă largă de sisteme diferite? Cel mai important de știut este dacă au ceea ce aveți voi nevoie? Aici, la ATO TEAM, oferim diferite tipuri de echipamente de securitate, de la  alarme și până la sisteme de prevenire a incendiilor și sisteme de control ale accesului, precum și multe alte servicii.

Pe lângă tipurile de echipamente pe care le oferă o agenție, este important să luați în considerare care este bugetul pe care îl puteți plăti pentru siguranța locuinței și dacă serviciile oferite s-ar putea încadra în oferta propusă.

Așadar, alegerea unei firme de pază nu este o decizie ușoară. Privește cu atenție spre toate aceste amănunte pentru ca locuința ta să fie sigură!