analiza de risc la securitate fizica

Ce înseamnă analiza de risc la securitate fizică? Să fie aceasta doar o simplă normativă europeană sau pur și simplu doar un raport necesar a fi întocmit și asta pentru că legislația impune acest lucru?

ATO PROTECTION consideră că analiza de risc la securitate fizică înseamnă o mai bună protecție pentru business-ul tău, înseamnă identificarea acelor soluții necesare pentru a proteja bunurile, dar mai ales persoanele din interiorul companiei, înseamnă acel raport întocmit de către un evaluator de risc în așa fel încât bunurile ce îți aparțin să fie ferite de orice pericol. Vei intra prin raportul de analiza de risc la securitate fizică în posesia acelor date și informații necesare pentru a cunoaște mai bine care este riscul companiei tale atunci când vine vorba despre securitate. În funcție de toate aceste informații, vei găsi și soluțiile cele mai bune pentru a-ți proteja bunurile și de ce nu, angajații care lucrează pentru tine.

Potrivit legii 333/2003, orice societate comercială, Regie Autonomă, minister sau societate deținătoare de bunuri sau valori deținute cu orice preț, trebuie să întocmească o analiză de risc la securitate fizică. În acest fel, fiecare va cunoaște care este riscul cu adevărat la care este expus business-ul respectiv.

Trăim într-o societate în care amenințări există la tot pasul, mai ales atunci când vine vorba despre bunuri și valori ele sunt din ce în ce mai multe expuse. De aceea, în calitate de antreprenori, trebuie să acordăm multă atenție proprietății noastre, trebuie să aflăm care este acel plan de intervenție și mai ales de prevenție pentru ca tot ceea ce ne aparține să nu fie expus niciunui pericol.

Prin întocmirea unei analize de risc la securitate fizică vom reuși să știm pe de o parte, care sunt riscurile la care suntem expuși, iar pe de altă parte, care este acel plan perfect de acțiune pentru a preveni astfel de consecințe majore.

Evaluatorul de risc și raportul de analiză

Vorbind despre analiza de risc la securitatea fizică considerăm probabil că aceasta poate fi realizată de către un reprezentant din cadrul companiei noastre și asta pentru a eficientiza costurile. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre business-ul nostru și mai ales despre protecția bunurilor și angajaților proprii este bine să lăsăm deoparte orice tip de cheltuială și să prioritizăm acest aspect. Analiza de risc la securitate fizică se face de către un evaluator autorizat de Inspectoratul General al Poliției Române, înscris în Registrul Național al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică. Cu alte cuvinte, este un expert ce deține numeroase informații care te-ar putea ajuta pe viitor să previi riscuri.

Acesta va întocmi atent raportul de risc al societății tale și, pe de altă parte, îți va putea oferi acele informații care să te ajute să previi riscurile evidențiate în raport. De asemenea, ar putea să îți spună când este cazul să montezi un sistem de supraveghere video, de ce să montezi o folie antiefracție, când să adaugi la geamuri anumite grilaje. Toate acestea nu vor face altceva decât să însemne prevenție și mai ales atenție acordată bunurilor tale.

Evaluatorul de risc va întocmi un raport de analiză pe care îl va face imediat după înființarea societății comerciale sau atunci când ai adus o schimbare din punct de vedere arhitectural a sediului tău. Îți este necesar și după trei ani de la întocmirea raportului inițial, analiza trebuind întocmită periodic, potrivit legii. În plus, dacă tocmai ai trecut printr-un incident de securitate, încearcă ca în termen de 60 de zile să întocmești o analiză de risc care să te ajute să previi astfel de situații nedorite.

Un evaluator de risc realizează raportul de securitate cu multă atenție, pornind de la definirea tuturor acelor parametri interni și externi cu privire la securitatea fizică a unității și până la identificarea cu atenție a riscurilor la securitatea fizică, a evenimentelor de impact, dar mai ales va observa care ar fi consecințele pentru un incident de securitate determinat de lipsa de prevenție.

Un raport de acest gen va fi prezentat celor ce dețin societatea comercială și astfel aceștia vor pune în aplicare acele măsuri care să prevină orice fel de situație neplăcută.

Dacă ai nevoie de analiza de risc la securitate fizică, la noi pot găsi cele mai bune soluții pentru tine, dar și acele modalități prin care poți preveni orice tip de incident de securitate, pornind de la pază umană, supraveghere video, intervenție și monitorizare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *